Ajankohtaista

Puheenjohtajan tervehdys

Tervehdys juuri Sinulle! Olen Tytti Luoma, paljasjalkainen kuopiolainen koulutuspäällikkö ja saavutettavuusasiantuntija. Ilokseni Kuopion Invalidit valitsi minut syyskokouksessaan vuoden 2022 lopulla yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Tuula Väätäisen seuraajaksi. Samaisessa kokouksessa palkitsimme useita pitkänlinjan yhdistyskonkareita ansiomerkein. Minulla on tuollaiseen ansiomerkkiin vielä matkaa. Lämpimät onnittelut vielä kaikille ansiomerkin saaneille! Hienoa yhdistysaktiivisuutta! Kiitän teitä kaikkia saamastani tuesta ja otan puheenjohtajan tehtävän vastaan innoissani. Olen toiminut tätä ennen kaksi kautta Kuopion Invalidien hallituksessa, joten yhdistyksen toiminta on minulle jo tuttua. Vammaisten yhdenvertaisuus sekä esteettömyys ja saavutettavuus ovat minulle erittäin tärkeitä arvoja, joita haluan olla omalta osaltani myös tässä uudessa puheenjohtajan roolissa edistämässä niin Kuopiossa, Pohjois-Savossa kuin koko Suomessa. Odotan, että pääsen keskustelemaan näistä asioista myös teidän kanssanne. Päivätyössäni vastaan ammattikorkeakoulussa tulkkikoulutuksesta Kuopiossa ja Helsingissä. Koulutamme yksikössäni viittomakielen tulkkeja, puhevammaisten tulkkeja, kommunikaatioasiantuntijoita ja -opettajia sekä saavutettavan viestinnän ammattilaisia. Koulutukseltani olen filosofian maisteri (FM), viittomakielen tulkki (AMK), puhevammaisten tulkki (AMK), ammatillinen opettaja (AmO) ja HHJ eli olen suorittanut Hyväksytty Hallituksen Jäsen -tutkinnon. Minulla on tutkinto myös Johtamisesta ja yritysjohtamisesta (JYET). Harrastan lukemista, kirjoittamista, viinejä, kävelyä ja vesijumppaa. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Kari ja pieni Pomppu-koira, jonka kanssa harrastamme kaverikoiratoimintaa. Tutustutaan lisää, kun toivottavasti tapaamme pian yhdistyksemme tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Haluan toivottaa teille kaikille saavutettavaa ja esteetöntä vuotta 2023!

Pidetään yhteyttä!

Ystävällisin terveisin

Tytti


TAPAHTUMIA


Jalkaudumme Kuopion torille la 25.3. klo. 10-14 jututtamaan kevään eduskuntavaaliehdokkaita. Kolmella eri teemalla; Kelan palvelut, vammaispalvelulaki ja Pohjois-Savon hyvinvointialue. Tervetuloa mukaan!

Vuosikokous ti 4.4. Suokadun toimintakeskuksella (Suokatu 6). Kahvit klo 16.30 ja kokous alkaa 17.00. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 6§ määrätyt asiat. Tervetuloa! Hallitus.

Rytkyn ulkoilupäivä ke 12.4. klo 11-15. Hinta 5€/jäsen + matkat. Ei jäsenet 13€. Ilmoittaudu 3.4. mennessä.

Elämää omin voimin la 22.4. – Esteettömyys ja saavutettavuus -messut Pieksämäen veturitorilla (Tallikankaankatu 3). Ilmoittaudu toimistolle.

Ruusu joka vuodesta konsertti on siirretty järjestäjän toimesta. Uusi ajankohta su 15.10. klo. 15.00  Kuopion kaupungin teatterissa Minna näyttämöllä.

Konsertissa tulkitaan tanssilavojen kuninkaan Reijo Taipaleen levyttämiä lauluja tangokuninkaiden esittämänä. Lippu 20 € jäsenetuhintaan. Ilmoittaudu 27.2. mennessä toimistolle.