Jäsenkirje

 

JÄSENKIRJE 2/18

 

Puheenjohtajalta…….

Lämmin ei luita riko, sanotaan. Kulunut kesä oli paikoin niin helteinen, että se alkoi tuntua jo tukalalta. Toivottavasti teidän kesänne on ollut kokonaisuudessaan mukava ja saitte siitä voimia alkavaan syksyyn. Yhdistyksen kalenteri on täynnä kaikenlaista tapahtumaa, kuten aikaisemminkin. Toivon, että jokainen löytää sieltä jotakin sellaista missä tahtoo olla mukana. Jatkamme laajaa yhteistyötä eri järjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Invalidiliitto täyttää tänä vuonna 80- v ja järjestää Kuopiossa 12.10 kakkukahvien ja paneelin merkeissä juhlat johon jäsenistö on tervetullut! Tuula Väätäinen

 

Varapuheenjohtajalta…….

Syys on jo saapunut tänne Savoonkin. Sen myötä yhdistyksemme toiminnat ovat hyvässä vauhdissa, vaikkakaan ei olla oltu kesällä täysin ilman yhdistyksemme tapahtumia. Perinteinen pikkujoulu järjestetään Ravintola Ajassa 21.11. Pikkujoulua ennen samana päivänä ja samassa paikassa pidetään syyskokous, jossa valitaan yhdistyksemme puheenjohtaja ja koko hallitus. Minä varapuheenjohtajana jatkan vielä ainakin vuoden, siis en ole erovuorossa.

Toivon, että syyskokoukseen ja pikkujouluihin Te, jäsenistömme, osallistutte runsain joukoin: Saadaan hallitukseen uusia kasvoja ensi vuodellekin ja uusia ideoita siihen, millaista muuta toimintaa haluatte yhdistyksellä olevan. Hyviä ideoita vastaanotetaan toki tapahtumien ulkopuolellakin, joten pirauta puhelimella tai meilaa! Yhdistyksemme järjesti yhdessä muutaman muun yhdistyksen kanssa alkukesästä EU-vammaiskortti-infon: Kesäkuusta alkaen Kelan kautta on voinut hakea EU-vammaiskorttia, joka maksaa 10 euroa ja joka ei ole pakollinen. Kortin avulla voi helposti osoittaa vammaisuutensa ja avustajan tarpeensa vaikkapa erialisissa kulttuuritapahtumissa. Lisätietoa EU-vammaiskortista löytyy Kelan sivuilta ja www.vammaiskortti.fi.

En itse tiedä, miten helposti on hakea EU-vammaiskorttia. Sillä vaikeavammaisena olen saanut viedä avustajani maksutta tapahtumiin, joten minulla ei ole kiirettä kortin käyttämiseen. Toki jossain vaiheessa aion hankkia. Satu Rautiainen

 

Puheenjohtajat toivottavat hyvää syksyn jatkoa ja tapaamisia tapahtumien merkeissä !

 

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS pidetään 21.11. klo 15.30 Ravintola Ajassa (Inkiläntie 7 ). Kokouksessa käsitellään sääntöjen 6 § määrätyt asiat. Kokouksen alussa vierailee VieVie taksi kertomassa toiminnastaan sekä kuulee mielellään palvelun käyttäjiä ja vastaa kysymyksiin. Mikäli jäsen haluaa tuoda jonkin asian syyskokouksen asialistalle, se on esitettävä hallitukselle kirjallisesti kuukautta ennen kokousta. Toiminta- ja talous suunnitelmat v. 2019 ovat pyynnöstä etukäteen saatavilla toimistolta.

Tervetuloa! Hallitus

Pikkujoulu alkaa kokouksen jälkeen.

 

VIIMEINEN NElJÄNNES

Hallitus on toimikuntien kanssa linjaamassa vuoden -19 toiminta suunnitelmaa. Jos sinulla on ideoita, otamme mielellämme vastaan.

 

HAETTAVISSA Aatu Olavi Miettisen testamentista on mahdollisuus hakea loma- ja virkistystoimintaan avustusta lokakuun loppuun asti. Testamentti on tarkoitettu vaikeavammaisille, ja sen omavastuu on vähintään 30% haetusta summasta. Lisätietoa saa yhdistyksen nettisivuilta ja soittamalla toimistolle Sirpalle.

Tuetuille lomille jatkuva haku! Jätä hakemuksesi 3kk ennen sähköisesti tai tulostettavalla hakulomakkeella, lomakkeet löytyvät osoitteestawww.mtlh.fi

 

INVALIDILIITOSTA…

MYÖNTÄMINÄ jouluavustuksina jaetaan S-ryhmän lahjakortteja. Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä yhdistyksen toimistoon 24.10. mennessä.

 

NEUVONTAPUHELIN 0200 – 1234 tiistaisin ja torstaisin klo 13 – 17. Erityisesti sosiaalihuoltolakiin ja vammaispalvelulakiin liittyvät kysymykset.

 

EMÄNTÄTOIMIKUNTA tarjoaa apua yhdistyksen jäsenille hänen juhlaansa leipomisessa, kahvituksessa ja tarjoilussa pientä korvausta/lahjoitusta vastaan.

 

JOKAISELLE JOTAIN…….

Älykännykkä oppia 25.9 klo 13-14.30 Savoniassa omalla puhelimella tai tabletilla. Os .Microkatu 1, A-rappu, 3 krs Luokka 3005.

Toimistolle on hankittu tietokone jäsenistön käyttöön! Marko on aloittanut työharjoittelun toimistolla ja hän opastaa mielellään tietokoneen käytössä.

 

TALVIAJAN ETKOT

24.10 klo 12-15 Vehmersalmen asukastuvalla, (Satamarannantie 1).

Ohjelmallinen iltapäivä mm. yhteislaulua ja lounas. Tilaisuus on maksuton. Ei ilmoittautumista!

TULE-klubi polkaistaan käyntiin!!

TuleApu-hankkeen työntekijät Maarit Honkasola ja Hanna Solja tulevat toteuttamaan Tule-klubin yhdistykseemme.

25.10.2018 klo 13 – 16 Validia talon (Savonkatu 16) Päivätoiminnan sali

Tule-klubi on osa Invalidiliiton TuleApu – tukea ja tule-terveyttä apuvälineenkäyttäjille 2018–2020 -hanketta. ”Tule-klubi” on lyhenne sanasta tuki- ja liikuntaelin -klubi. Tule-klubi herättelee osallistujia huomioimaan ja edistämään omaa tuki- ja liikuntaelinterveyttään. Tilaisuus sopii erityisesti liikkumisen apuvälineitä käyttäville sekä heitä auttaville tai avustaville. Tule-klubilla käsitellään muun muassa liikkumisen apuvälineen oikeanlaista ja ergonomista käyttöä, apuvälineenkäyttäjän avustamista liikkumisen apuvälineen tarvetta ja mistä niitä saa ja apuvälineenkäyttäjän tyypillisimpiä tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja niiden omahoitoa arjen eri tilanteissa. 

 

JÄSENAMPUTOIDUT kokoontuminen klo 12 toimistolla 24.10

LIIKKUMAAN…

 

VESIJUMPPA

Suokadun palvelutalolla ti klo 16-17 fysioterapeutti opiskelijan Annan ohjauksella. Jäsenille 3 €/kerta ulkopuolisille 5/ €.

 

KUNTOSALI Suokadun palvelutalolla to klo.16-17, pe 15-16.30

 

BOCCIA

Pe Mäntylässä klo 13-15

La Vehmersalmen Majakassa klo 12-14

 

ISTUMATANSSI

To Melankadun toimintakeskuksessa

klo 12.30-13.30

 

ASKARTELU

8.10 klo 15 toimistolla.

Huovutetaan, ohjaajana toimii Ulla Kettunen.

 

KULTTUURIA...

KARAOKEILTA pe 26.10 klo 17 Validia-talon takkahuoneessa. Tule ja tartu mikkiin!!

 

TEATTERIIN Näytelmä ”Äidin maa” 24.11. klo 13. Kuopion kaupungin teatterissa. Liput 23,50 €/hlö. Ilm. tstolle 24.10. mennessä.

 

PIKKUJOULU Ke 21.11. Ravintola Ajassa ( Inkiläntie 7) syyskokouksen jälkeen. Osallistumismaksu 15e/hlö, myös avustajilta. Sitovat ilmoittautumiset 9.11 mennessä toimistolle.

VAPAAEHTOISTEN JA VAMMAISTENPÄIVÄ

 

VAPAAEHTOISTEN JA VAMMAISTENPÄIVÄ

Aika ja paikka myöhemmin.

 

JOULUKONSERTTO

Kuopion kaupunginorkesterin joulukonsertto ke 19.12 klo 19

Joulun taikaa valloittavin sävelin tarjoavat sopraano Tuuli Lindeberg, viulisti Antti Tikkanen ja Kuopion kaupunginorkesteri. Liput 15€/hlö sis. väliaika tarjoilun.

OTA KANTAA Yhdistyksen sihteeri Sirpa Jouhkimo on Invalidiliiton valtuustossa ja Kuopion vammaisneuvostossa.

Yhdistyksellä on mahdollisuus jättää Invalidiliitolle aloitteita. Aloitteella on tarkoitus esittää  valtakunnalliseen asiaan muutosta (es. juna/lentoliikenteen palvelut, Kelan kyydit.) 

Vammaisneuvoston kautta viedään kuntalaisia askarruttavia asioita eteenpäin. Ollaan yhteydessä… tavoitat minut toimistolta p. 0440 378 451 tai spostilla toimisto@kuopioninvalidit.fi

TUKIPILARIN SYKSYN TOIMINTOJA

Korjausneuvontaa ja pienapuvälineet

Aika: 15.11.2018 klo 14.00 – 15.30

Paikka: Tukipilari, Microkatu 1, M-osa, 9. krs.

Miten ikääntyneen tai vammaisen henkilön asuntoon haetaan korjausavustusta? Entä mitä pienapuvälineitä on kotiin tarjolla? Mistä niitä saa?

Infokahvilan asiantuntijana toimii korjausneuvoja, rakennusmestari Timo Pakkanen Vanhustyön keskusliitosta.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Edunvalvontavaltuutuskoulutus

Aika: 25.9. klo 18.00 - 19.30
Paikka: Suokadun toimintakeskus, ruokala, Suokatu 6, Kuopio

Tervetuloa Tukipilarin ja Kuopion kuulo ry:n järjestämään edunvalvontavaltuutuskoulutukseen! Kouluttajana toimii henkikirjoittaja Pekka Vainikka Itä-Suomen maistraatilta. Koulutukseen osallistuminen on maksutonta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Omaishoitajien viikon tapahtuma

Aika: 27.11.2018 klo 13.00
Paikka: Kuopion kaupunginkirjasto

Nyt voit jo varata kalenteriisi Omaishoitajien viikon tapahtuman. Tapamassa vieraana mm. Kelan asiantuntija. Lisätietoa tapahtumasta kerromme syksymmällä.